Dålig Jävla Isolering! – Dålig Isolering

Dålig Jävla Isolering

Dålig Isolering består av tre stycken tonåringar från Stockholmsområdet och Dålig Jävla Isolering! är deras debut-EP och släpps på Grönpeppar Records.

Det här är musik som hämtar inspiration från den gamla skolans punk, och lägger ett argt och rättframt tonårspunks-filter över. Det är distat, har en rå DIY-känsla och rättframma samhällskritiska texter. Det är svårt att inte dra paralleller till Borgerlig Begravning, jag kommer dock inte göra några jämförelser musikmässigt mellan de båda, men det går att konstatera att det finns mycket att vara arg över i dagens samhälle. Det är inget att vara glad över såklart, men det fungerar som en motivator och skapar ofta bra musik.

Textmässigt skriver Dålig Isolering som sagt rättframt, argt och kritiskt, och det är kapitalismen, rasismen och USA som får vara ämnena som ligger till grund för låtarna. Låten som sticker ut lite från temat är Pär, som mer handlar om störiga och bortskämda ungar, men det avviker inte stilmässigt.

Det är också kul att se att det fortsätter komma band på punk-scenen med kvinnliga vokalister. Det börjar bli en hel del nu vilket är välkommet, det kändes ett tag som att det var ont om det, med vissa undantag (ingen nämnd ingen glömd). Musiken är rå rakt igenom men naggar inte alltför på mycket på det melodiska som ändå finns där i grunden. För egen del är det dock inte helt och hållet min stil, det blir lite för distat och gränsar lite till det skrikiga i mina öron. Det betyder dock inte att det är dåligt, energin finns där, texterna är det inget fel på och dom kan spela punk, men det faller inte stilmässigt i min fålla riktigt.

Ett välkommet tillskott på punkscenen och jag tror, och hoppas för scenens skull, att vi får höra mer från Dålig Isolering i framtiden. Det är kul att en ny generation börjar ta för sig och plockas upp av skivbolagen och det känns som att det, tyvärr i kombination med samhällsutvecklingen, borgar för en bra återväxt i genren.