Hörvärdheter – Odödligt Allvar

Hörvärdheter Odödligt Allvar

Hörvärdheter är debutalbumet från skåningarna i Odödligt Allvar. Bandet själva beskriver sin musik som punk på skånska. Någon från Borlänge har sagt att det påminner om en skånsk Danko Jones, det får dock stå för den personen.

I mina öron rör sig bandet kanske lite mer inom den alternativa rocken, även om det finns lite inslag av punk. Och Danko Jones, jag vet inte riktigt, jag tycker personligen att den jämförelsen haltar lite. Men skånskt är det, och DIY-igt känns det, främst vad gäller produktion och artwork.

Man hör att Odödligt Allvar inte tar det hela på alltför stort allvar, texterna behandlar inte några allvarligare ämnen direkt. Kräftskivor, sjöjungfrur (med fisköverkropp), kärlek till en gammal bil, och att göra en inverterad kupp mot Norge för att komma åt oljefonden. Kickjakten i sociala medier och att vara introvert men vilja få kontakt med åtminstone en person hör till de lite mer allvarsamma ämnena på albumet. Det är ganska påhittigt på sina ställen, lite småmysigt men inget som tar sig in under huden direkt.

Detsamma gäller musiken, det puttrar ofta på i ganska lagom takt, men bränner kanske inte alltid till ordentligt. Eremit, kom hit och Inverterad kupp höjer rockpulsen lite, men i övrigt känns det musikmässigt lite monotont ibland. Jag hade nog önskat lite mer variation musikmässigt, det är där mitt största problem med albumet ligger, och det gör att jag zonar ut lite ibland. Jag tror också att det överlag hade tjänat på en lite bättre produktion, det hade behövt låta lite tyngre på sina ställen för att kännas mer. Det saknas lite energi och tyngd.

Hörvärdheter av Odödligt Allvar går inte riktigt helt in i min vedbod tyvärr. Lite för lite punk kanske, men också att det som sagt hade behövts lite musikalisk variation och lite mer energi. Dom lite roliga texterna är det jag främst tar med mig härifrån.