Kravallgoa låtar – (Vi Är) TUMULT

Kravallgoa låtar - TUMULT

Kravallgoa låtar är debut-EP:n från Karlstad-trion Vi Är TUMULT. För den som inte kan sina dansband, eller bara är ung, så är titeln en blinkning till dansbandet Vikingarnas serie album som heter Kramgoa låtar (ej bekräftat men jag misstänker det startkt i alla fall).

Det är dock lite mer kram än kravall på den här EP:n, förvänta er inte någon punk i den hårdare skolan, här är det trallpunk som gäller. Låtarna blandar lite mer lekfulla låtar med något seriösare. Jag samlar på andras hundar och extraspåret Jättesnabb cykel tillhör de förstnämnda, där Jag samlar… är oerhört catchy och sätter sig i skallen på en gång, jag har gått och nynnat på den i några dagar nu. Oesriöst på ett kul sätt. Jag har tidigare sagt att jag inte vill höra en låt till om stulna cyklar, i Jättensnabb cykel är cykeln inte stulen, bara snabb, men låten ger inte direkt något bestående intryck ändå.

Det lite mer allvarliga låtarna berör ämnen som att vi alla i grunden är människor med samma basala/banala liv, att få älska som och med den man vill, anti-kapitalism och gamla världsledare i snopp-mätartävling. Även om låtarna har lite mer seriösa texter så är det här i grunden musik som inte tar sig självt på så stort allvar på det allra flesta ställena. Det är ganska lattjo, det låter DIY-igt på ett härligt sätt. Låten Kravallkarameller är där man går in hårdast både musik och textmässigt, men man lämnar ändå med en ganska lekfull känsla. I Kärleken e allt får en liten ska-känsla smyga sig in verserna, men låten i övrigt är trall. Det är kanske inte låtar som stannar med mig under längre tid, men jag gillar det och har kul i stunden.

Kravallgoa låtar med Vi Är TUMULT känns som en EP från en trio polare som har bestämt sig för att skriva låtar ihop dels för att få ur sig lite frustration, men kanske allra mest för att det är jäkligt kul att spela punk. Och det lyser igenom i låtarna på ett bra sätt. Inget revolutionerande här men en fin liten EP med ett par minnesvärda låtar.