Lastkaj 14 startar punkstipendium

Lastkaj 14 Punkstipendium

Trallpunkarna i Lastkaj 14 har i samarbete med Second Class Kids Records skapat ett punkstipendium som kommer delas ut för första gången i augusti 2023.

Det kommer finnas två olika stipendium att ansöka om. Det ena är ett monetärt stipendium på 10 000 kronor, kallat Lastkaj 14s Stora Stipendium. Detta kan sökas av ett punkband, en person eller förening för valfritt projekt som beskrivs i ansökan. Syftet kan vara en skivinspelning, turné eller delfinansiering av en festival för att ta några exempel, men det behöver inte falla inom dessa kategorier. Huvudsaken är att projektet ska handla om att sprida eller skapa punk.

Det andra stipendiet kallas Lastkaj 14s Skivstipendium och är ett samarbete med Second Class Kids Records (där Lastkaj 14s frontman är delägare). Detta stipendium kan sökas av punkband för att släppa en split-vinyl som även kommer ges ut digitalt. Det betyder att två punkband kan få stipendiet och får då alltså var sin sida av skivan. Skivan kommer distribueras i Skandinavien via Border Music Scandinavia, samt säljas i Second Class Kids Webshop. Skivan kommer även att läggas upp på Spotify och andra digitala plattformar. Inspelning, mix och master av skivan ingår inte i stipendiet.

De som kan söka Lastkaj 14s punkstipendium är unga personer i den svenska punkscenen, och mer information och ansökan finns på https://www.punkstipendium.se/.