Mot En Säker Död – Bombfors

Mot En Säker Död - Bombfors

Mot En Säker Död är nya albumet från Karlskogas Bombfors. Trots att bandet har spelat sedan 2012 är det här deras första fullängdare, i alla fall på svenska.

Det har tagit mig ett tag att komma mig för att skriva den här recensionen. Det är inte för att plattan är dålig. Det är ganska lätt att skriva om dåliga plattor, liksom det är att recensera riktigt bra skivor. Mot En Säker Död ligger någonstans där emellan, dock med övervikt mot det bättre, vilket jag alltid tycker är svårare att skriva om. 3-plus recensioner blir inte alltid så spännande.

Det jag gillar mest med Bombfors är texterna. Här märks det att det är textförfattare som varit med ett tag, åkt på ett par törnar och ibland tappat hoppet om mänskligheten. Det blandas mellan det personliga, det politiska och lite däremellan. Det är dock i stort sett alltid ganska mörkt, ganska hopplöst, men inte så att det väger över till deppigt. Det passar bra när man går hem från jobbet i mörker och snö.

Det jag inte riktigt fastnar för är musiken. Det manglas på bra, men en bit in på skivan känns det som att man kan receptet och det blir inte så varierat. Det är hes och raspig sång, gruppkörer och ganska fullt ös hela tiden. Det finns några låtar som sticker ut lite mer dock. Som i den personliga En Liten Sång och den arga Jävla Idiot. Men överlag får jag lite svårt att fokusera hela vägen, det är som sagt inte att det är dåligt, men det finns få låtar som får mig att haja till och ta min uppmärksamhet fullt ut. Men det är nog mycket personlig preferens här, det saknas en gnutta melodi för att det helt ska vara min grej. Det är inte så att det är råpunk, men det är inte direkt trall heller.

Det Bombfors visar på Mot En Säker Död är att dom kan skriva bra texter, det tänker jag inte ta ifrån dom. Men musikaliskt klaffar det inte helt för mig personligen. Inte dåligt men det saknar det där lilla extra som behövs för att hålla mitt fokus och uppmärksamhet hela vägen igenom. Helt klart värt att spana in för att bilda sig sin egen åsikt dock, albumet finns både på streaming och på vinyl.