Trubbelmagnet – Djävulen Möblerar Om

Djävulen Möblerar Om - Trubbelmagnet

Djävulen Möblerar Om är ett Stockholms-band som spelar garagepunk sedan runt 2013, och Trubbelmagnet är deras tredje album, det senaste släpptes 2019.

Att det rör sig om punk blandat med en stor dos garage-rock är tydligt från första spåret och det rör sig genre-mässigt inte så långt från det på plattans 10 låtar. Låtar om fylla och hårt festande, och att vara en trasslig människa är det som serveras här. Tempot i låtarna ligger oftast i mitten på skalan mellan långsamt och furiöst.

Det påminner lite om en blandning mellan Tysta Mari, Hellacopters och The Peepshows på svenska, men inte riktigt med mörkret hos dom tidigare eller variationen hos dom senare. Det är en platta som jag behöver lyssna ganska aktivt på för att få ut mesta möjliga av den. Den växer också med lyssningarna, men det är inte så många låtar som griper tag direkt. Det gör också att jag ganska lätt tappar fokuset lite, trots att plattan klickar in under halvtimmen. Man vaggas in ett rockigt gung, vilket inte alls är dåligt, men det kanske hade behövts några större tempoväxlingar.

Men det finns några spår som gungar lite extra. Öppningslåten Allt som ingen ville ha, sätter tonen både musik- och textmässigt, Panikmaskin sparkar uppåt och är kanske den bästa texten på plattan och Misstag har en skön melodislinga och drar nästan lite åt pop-hållet. I övrigt kan dock bli lite mycket av samma recept när man lyssnar på hela skivan, soundet känns igen och är inte direkt unikt, även om det spelas väl.

Trubbelmagnet är dock ett solitt rockhantverk av Djävulen Möblerar Om, med texter som passar genren, produktionen träffar en bra ton som garagigt men utan att glida för mycket mot skramligt. Fans av genren har en del att hämta här, och Bollmora Rekords fortsätter ge ut bra rockblandad punk, även om jag själv inte rycks med riktigt hela vägen just här.