Tuppkam – Jag Sörjer Mina Döda Höns

Tuppkam - Jag Sörjer Mina Döda Höns

Tuppkam är den tredje EPn/singeln från punkarna i Jag Sörjer Mina Döda Höns. För mig är det första gången jag lyssnar på bandet, dom tidigare släppen har gått mig förbi lite av någon anledning.

Det är tre nya spår som bjuds på Tuppkam. Soundet är något rockigare än ren trall, så jag skulle säga att det är punkrock på svenska snarare än trall. På sina ställen låter det lite som Millencolin när dom går åt det rockigare hållet, främst i låten Tidvisa. Den låten är min favorit av de tre, just på grund av det ganska rockiga drivet, i kombination med texten som garanterat kommer vara igenkänning för många, tyvärr.

Öppningsspåret Hundskit är en välförtjänt känga till Ulf Kristersson, och är en relativt bra skriven låt, rockigt och medryckande. Svinpäls går lite mer obemärkt förbi för mig, men följer samma recept med det rockiga soundet och en ganska välskriven text. Jens röst och sång passar bra till musiken och har ett ganska eget uttryck som gör att man nog kommer känna igen bandet framåt. Den gränsar till att bli lite plojig men jag tycker den landar på rätt sida om den gränsen.

Jag passade på att lyssna igen dom tidigare släppen när jag skulle skriva den här recensionen, och jämfört med dom så känner man helt klart igen bandets sound även här. Det är inget avsteg från tidigare formel, vilket jag tycker är bra, jag gillar bandets lite mer rockiga punk, vilket gör att det står ut lite från andra kollegor i genren som kör på svenska.

Allt som allt en till de största delarna bra EP med ett ganska eget uttryck, jag tycker gott man kan lägga några minuter på att lyssna igenom Tuppkam om man inte har hört Jag Sörjer Mina Döda Höns förut, det är ganska bra investerade minuter.