Krigsstigen släpper sitt debutalbum “Samling i särklass”

Krigsstigen fotograf Robin Karlsson

Krigsstigen bildades för knappt ett år sedan men har redan hunnit spela över halva Sverige och gett ut en debut-EP som jag och många andra gillade. Nu släpper bandet ett efterlängtat debutalbum, “Samling i särklass”, på vinyl via Kamel Records den 8 juni 2024.

“Samling i särklass” är Krigsstigens första fullängdare. Soundet är redan klassiskt för Krigsstigen – “en härlig kompott av melodiska gitarrer, smattrande tvåtakt och medryckande sångmelodier”. Debutskivan består av ett urval av Krigsstigens redan släppta låtmaterial i kombination med fyra helt osläppta låtar. 

Krigsstigen lyckas med konststycket att kombinera texter kring viktiga ämnen med medryckande melodisk punk. Samtidigt som publiken fuldansar så delas det ut verbala kängor till tafsare, kvinnomisshandlare, politiker, idioter i allmänhet, vardagsstress och snubben vars hela personlighet är att vara snygg i flanell. 

“Det är många som kommit fram efter spelningar och tackat för våra texter, speciellt för Stopp min kropp och Ta ställning. Det känns otroligt fint”, säger Jesse, sångare i Krigsstigen.

“Samling i särklass” har spelats in av Martin Hällgren (De Lyckliga Kompisarna) och mixats av Ronnie Björnström.

Krigsstigen bildades 25 mars 2023 i södra Stockholm. Första låten, Stopp min kropp, släpptes 11 maj 2023 och sedan har allt gått i rasande fart. Bandet består av Jesse på sång, Anton på gitarr, Anders på gitarr, Hanna på bas och Adrian på trummor. Alla medlemmarna är inte infödda “nollåttor”, men alla bor i Stockholm. 

Krigsstigen har på kort tid hunnit etablera sig bland punkarna och gigga över halva Sverige. Bandet har själva sagt att de “nyper sig i armen” över allt som redan hänt. I höst turnerar Krigsstigen som förband till punklegenderna Charta 77 och ULKE (f.d. Dia Psalma och Strebers).

“Vi fattar inte riktigt själva vad som händer. Det har gått fort, och är så jäkla kul”, säger Anton, gitarrist i Krigsstigen. 

Krigsstigen vill meddela att alla som vill fira att debutalbumet släpps är välkomna på releasefest den 8 juni på Patricia i Stockholm. Där gästas de av punkbanden Kardborrebandet och Hesa Fredrik. Biljetter köps via Tickster (åldersgräns: 18 år) och de 50 första gästerna i dörren kommer att få en goodiebag.

Krigsstigen Samling i Särklass