Risk på fyllan – Björnarna

Risk på fyllan - Björnarna

Risk på fyllan är den nya EPn från trallpunkarna Björnarna. Bandet behöver väl ingen närmare presentation, dom har etablerat sig som en självklar del av den svenska punkscenen vid det här laget, och jag tror det här är ett släpp som är hett efterlängtat där ute.

Och nog låter det som Björnarna. Jag är en av dom som håller bandet som ett av de bästa vad gäller låtskrivande. Ofta fyndigt och påhittigt med roliga formuleringar, och det får vi mer av här. Receptet blir komplett när det kombineras med snabba trummor och gitarrer. Melodiskt så in i bänken är det såklart.

Titellåten Risk på fyllan är en bra kommentar på den ryska aggressiviteten under ledning av sin maktgalne och självupplevt tuffe diktator. Smart drag att skriva det ur perspektivet av spelet Risk. En rullgardin är en bra kommentar på dagens samhälls- och debattklimat som man bara vill komma bort från och gå och dra ett täcke över huvudet. Många kan säkert känna igen sig här. Allt är inte politik är inne på lite samma tema, debatt- och samtalsklimat där pendeln kanske har svängt lite väl långt, och allt blir politiserat, och även polariserat. Vän efter vän är lite mer personlig, en låt om att bli äldre och att se människor runtomkring bli äldre och börja gå bort. En bra påminnelse om att passa på att leva medans man kan.

Som sagt, man känner igen Björnarna på Risk på fyllan. Jag känner dock att man kanske börjar känna igen det lite för mycket. Jag kräver inte att alla band ska revolutionera sitt sound på varje släpp, men kanske börjar man se en liten likriktning inom trallpunken nu. Eller också är det jag som är mättad för stunden. EPn Risk på fyllan är ett gediget trallpunkshantverk, men bjuder inte på några större överraskningar för dom som eventuellt vill ha det. Men gillar man Björnarna, och det är vi många som gör, så kommer man definitivt gilla det här.