Rörö Öl och Left Hand Black släpper ett öl tillsammans

Left Hand Black och Rörö Öl

Horror-punkarna i Left Hand Black har teamat upp med bryggeriet Rörö Öl och kommer släppa ett öl tillsammans nu i mars. Det hela började då Johan ”Jolly” Hansson från bandet (som kommer från Hönö utanför Göteborg) var på en bryggerivisning ute hos Rörö Öl (som ligger ute i den bohuslänska skärgården). Det var då tanken på att släppa ett öl med bandets egen logga på kom till.

Hembryggaren Nicklas Lathvenis tog fram ett recept som bandet gillade och som blev grunden till ölet. Etiketten togs fram med hjälp av Rörö Öls designbyrå Rickard Frank Studio AB, och etiketten och namnet anspelar på bandets mest spelade låt på Spotify, Lets Scare Jessica to Death, och blev då ”Left Hand Black, Scary APA”

Rörö Öl ser det som ett bra sätt att komplettera sortimentet med en ny ölsort med ett annorlunda utseende, samtidigt som det är kul att göra ett öl med ett lokalt band. Rörö Öl genomförde en expansion under 2022 vilket ökade kapaciteten för bryggeriet och har tillåtit dem att producera fler sorter och större volymer.

Ölet släpps nu den 6 mars på Systembolagen Öckerö, Torslanda, Backaplan, Högsbo och Ölstudion i Nordstan. Den kommer också att kunna beställas till alla övriga systembolag och utlämningsställen i hela landet.

Thomas Alm, Rörö Öl och Bandmedlemmarna Jonathan, Hans, Johan och Anton, Left Hand Black skålar för ett samarbete om en ny öl i Rörö öls sortiment.