The Solar Lodge släpper nya singeln “Tusen Bitar”

Tusen Bitar The Solar Lodge

The Solar Lodge startade 1988 men har inte varit jätteaktiva sedan mitten av 90-talet när senaste skivan släpptes. Bandet återförenades dock i 2004 för att köra en del livespelningar. Nytt material spelades in i samband med skivbolaget Beat Butchers 35-årsjubileum, i form av två låtar. Den första, Elden, släpptes hösten förra året, och nu har The Solar Lodge släppt Tusen Bitar.

”Tusen Bitar är en låt som jag skrev i en studio i Nyköping samma dag som jag fick min 3:e diagnos. Texten handlar ganska uppenbart om rädsla, ångest och oro. Om att må så psykiskt dåligt att det blir fysiskt. Om känslor som gör att livet går helt i svart utan minsta strimma av ljus. Om något som alla borde testa någon dag innan dom tycker att du borde rycka upp dig. Om gud finns så vet jag att hen har sparat plats i himlen för oss som varje dag vaknar med ett svart hål i magen.”, berättar Peter Åhrberg som sjunger och skrivit texten.

The Solar Lodge och låten Tusen Bitar finns digitalt på Spotify, men finns även tillgänglig på Sveriges radios musikportal.