Tiden Är En Dröm – Sekunderna

Power-popparna i Sekunderna är tillbaka med en ny EP titulerade Tiden Är En Dröm. Jag tror det här är ett efterlängtat släpp för många, då Sekunderna har hållit power-pop fanan högt dom senaste åren och byggt upp en trogen skara fans vad som känns som världen över, trots att man kör på svenska.

Det blir tidigt tydligt på Tiden Är En Dröm att takterna sitter i och bygger vidare på det som bandet startade på Hjärtat och fortsatte bygga vidare på genom albumet Här har du ditt liv. Första låten, Systemet, funkar dock mer som ett intro, där den drivande musiken imponerar mer än texten i låten. Men sen går det uppåt med titelspåret Tiden Är En Dröm, som är medryckande punkblandad pop som tar mig tillbaka till typ 2010 och den alternativa pop som band som Nobelkommittén och Johan Tenbrink levererade då, och som exempelvis Gatuplan leverar idag. Det är melodiskt och medryckande, texter skrivna med ett visst mått av ångest men som lyfts upp av den melodiska och energiska powerpop musiken.

Tiden är en dröm, Tretvåett, Jag kör och Du är ingenting är Sekunderna i sitt esse, både musik och textmässigt. Där jag kunde tycka att bandets fullängdare tappade lite variation i tempo och inspiration längs speltiden så är det här lite mer full fart en majoritet av vägen, med en liten tempoväxling nedåt något steg i Du är ingenting för att avsluta lugnt i den efter efterfesten-osande Ålidhem. Jag tycker också att EP-formatet passar bandet bra i det här fallet.

Sekunderna visar på Tiden Är En Dröm att power-popen lever och definitivt fortfarande har en plats på den svenska musikscenen. Glöm den traditionella svenska popen för en stund, våga smutsa till det lite och ge Sekunderna en chans, för här tror jag många som gillar pop-genren kan hitta något fint.