Siken för Helvete! – Siken

Siken För Helvete

Siken för Helvete! är en tre-spårs singel/EP från Siken, kanske just nu mest känd som medlem i Attentat, men som har spelat i en del andra band och varit en del av scenen under lång tid. Siken har varit lite mer inblandad i låtskrivandet hos Attentat på senaste plattan, och det här är låtar som bandet inte tyckte passade Attentat, och Siken bestämde sig för släppa dom själv. Siken spelar strängar, Nisse slår på trummorna och plattan är producerad av Per Stålberg och Kalle Lilja och släpps via AMTY.

A-sidan Du Lyser är en lite Adam Nilsson-flörtande relationslåt som innehåller en del roliga liknelser i den välskrivna texten. Det är långt ifrån gasen i botten från början, mer introspektivt och mellantempo, men energin dras upp successivt genom låten. Första spåret på B-skivan, Jag Brinner Idag, var den låt jag hörde först via dom digitala medierna, men ska jag vara ärlig så stannade jag vid det spåret och grävde alldrig ner mig i de andra två. Vilket är konstigt för jag tycker det är en grym låt med ett jäkla driv. En sån där låt jag drar på precis innan jag går in på kontoret för att få en bra skjuts i arbetsdagen. En låt där vers och refräng nästan smälter samman och skapar ett konstant driv framåt.

På Väg Mot Nåt Stort som avslutar B-sidan är en musikmässigt litet glädjepiller, men kombinerar det med en personlig text om val som görs i livet och vad och var man är och framförallt vill vara, och att göra vad man vill utan att bry sig om vad andra tycker. Lite små ska-dofter kan skönjas i soundet och Siken sjunger mer och mer aggressivt ju längre låten går.

Det jag gillar med Siken För Helvete! är att dom tre låtarna bjuder på lite olika känsla och sound, vilket gör att alla tre känns relevanta och inte flyter ihop. Det jag kanske saknar lite i produktionen är lite djup i körerna, men det är väl förståeligt när det är två man som utgör gruppen när inspelningen gjordes. Det märks att Siken har varit med på scenen ett tag och kan skriva bra punk-låtar. Jag hoppas det kommer mer material från Siken och medmusiker i framtiden.