Trångsynth – Punktering

Trångsynth - Punktering

Jag höll nästan på att missa det här släppet, ny EP (eller singel?) titulerad Trångsynth från göteborgska Punktering. Två låtar som följer bandets etablerade sound som är en blandning av skatepunk och trall.

Titelspåret Trångsynth är ett slag mot Jimmy Å, som också fick några sparkar på bandets debutalbum. Det är full fart musikmässigt, det är melodiskt, texten sitter där den ska och man känner igen sig i soundet. Vissa andra band kanske skriver lite mer underfundigt om samma tema, men här är det rättframt och raka slag och budskapet levereras effektivt.

Punktering har tidigare visat att dom kan skriva låtar om andra ämnen än rasister och diverse galningar i Riksdagen, exempelvis på Renovräkning från förra albumet. Klarna, färdiga, GÅ! följer i samma spår, en låt om att lätt och smidigt handla på kredit med Klarna. Låten blir en bra kommentar både på materialismen och de företag som möjliggör den. Det är i den här typen av låtar som jag tycker Punktering skiner starkast. Välskrivet med ett budskap och melodierna sitter där.

Det är två låtar som på ett bra sätt visar vad Punktering är för band. Snabb skate/ trallpunk med texter som kommenterar politiken och samhället. Jag tyckte att det fanns vissa svackor i kvaliteten på debutskivan, men dom här två låtarna är i den högre delen av kvalitetsskalan, och visar att Punktering fortsatt är ett band att räkna med.